6. Sürdürülebilirlik Raporu'nu kamuoyuyla paylaşan Şok Marketler, gıda israfını önleyen, atıkları azaltan, enerji verimliliğini artıran projeleriyle dikkat çekti.
Haber Giriş Tarihi: 24.08.2023 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2023 12:32
Kaynak:
IGF
İSTANBUL (İGFA) - ‘İsrafsız Şirket’ modelini odağına alan ŞOK Marketler; raporda enerji verimliliği, su ve atık yönetimi, plastik azaltımı, sürdürülebilir tarım, paydaş refahı odaklı yatırım ve yaklaşım, çeşitlilik ve fırsat eşitliği gibi alanlarda model oluşturabilecek uygulamalarına yer verdi.
GIDA İSRAFININ ÖNÜNE GEÇİYOR
ŞOK Marketler’in sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında öne çıkan projelerinden biri ‘Tarladan Sofraya Doğru Tarım Projesi’ oldu. Bu projeyle hem yerli üretime en üst düzeyde destek sağlanıyor hem de israfın önüne geçiliyor. Şirket, bu projeyle Türkiye’nin dört bir yanındaki çiftçilerin ürettiği kaliteli ürünleri en avantajlı fiyatlarla müşterileriyle buluşturuyor. Doğrudan çiftçiden alımlar yapılarak tohumdan sofraya her aşamada kontroller sağlanıyor ve çiftçilere tam destekle ürünler tarladan reyona taşınıyor. Bu proje kapsamında tahıl ve baklagil taneleri gibi büyük tarımsal ürünlerin hasadının mekanize edilmesi ve endüstriyel makinalar tarafından yapılması sayesinde gıda kaybı engelleniyor. Bahçecilik ürünleri ise kuru tahıl ve baklagillerin aksine elle hasat ediliyor. Firmanın, ‘Tarladan Sofraya Doğru Tarım Projesi’ ile bilgilendirdiği çiftçi sayısı 378’e ulaştı.
46 bini aşan çalışanıyla değer yaratmaya devam eden şirket, kadın ve genç çalışanların bu ekosistemde daha çok yer almaları ve daha etkin olmaları adına çalışıyor.
ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hedefiyle faaliyetlerini yürüttüklerini belirterek israfsız şirket modeline sıkı sıkıya bağlı olduklarını, tüm mağaza ve depolarında enerjiyi tasarruflu ve verimli kullanmak için tedbir aldıklarını söyledi.
Birlikten berekete yaklaşımıyla kaliteli ve güvenilir ürünlerini en uygun fiyatlarla müşteriyle buluşturduklarını kaydeden Demirel, verimlilik açısından dijital yeteneklerini doğru şekilde kullandıklarını ve dijital altyapı yatırımlarını büyüttüklerini de dile getirdi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Uygulamalarıyla gıda israfının önüne geçiyor
6. Sürdürülebilirlik Raporu'nu kamuoyuyla paylaşan Şok Marketler, gıda israfını önleyen, atıkları azaltan, enerji verimliliğini artıran projeleriyle dikkat çekti.
İSTANBUL (İGFA) - ‘İsrafsız Şirket’ modelini odağına alan ŞOK Marketler; raporda enerji verimliliği, su ve atık yönetimi, plastik azaltımı, sürdürülebilir tarım, paydaş refahı odaklı yatırım ve yaklaşım, çeşitlilik ve fırsat eşitliği gibi alanlarda model oluşturabilecek uygulamalarına yer verdi.
GIDA İSRAFININ ÖNÜNE GEÇİYOR
ŞOK Marketler’in sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında öne çıkan projelerinden biri ‘Tarladan Sofraya Doğru Tarım Projesi’ oldu. Bu projeyle hem yerli üretime en üst düzeyde destek sağlanıyor hem de israfın önüne geçiliyor. Şirket, bu projeyle Türkiye’nin dört bir yanındaki çiftçilerin ürettiği kaliteli ürünleri en avantajlı fiyatlarla müşterileriyle buluşturuyor. Doğrudan çiftçiden alımlar yapılarak tohumdan sofraya her aşamada kontroller sağlanıyor ve çiftçilere tam destekle ürünler tarladan reyona taşınıyor. Bu proje kapsamında tahıl ve baklagil taneleri gibi büyük tarımsal ürünlerin hasadının mekanize edilmesi ve endüstriyel makinalar tarafından yapılması sayesinde gıda kaybı engelleniyor. Bahçecilik ürünleri ise kuru tahıl ve baklagillerin aksine elle hasat ediliyor. Firmanın, ‘Tarladan Sofraya Doğru Tarım Projesi’ ile bilgilendirdiği çiftçi sayısı 378’e ulaştı.
46 bini aşan çalışanıyla değer yaratmaya devam eden şirket, kadın ve genç çalışanların bu ekosistemde daha çok yer almaları ve daha etkin olmaları adına çalışıyor.
ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hedefiyle faaliyetlerini yürüttüklerini belirterek israfsız şirket modeline sıkı sıkıya bağlı olduklarını, tüm mağaza ve depolarında enerjiyi tasarruflu ve verimli kullanmak için tedbir aldıklarını söyledi.
Birlikten berekete yaklaşımıyla kaliteli ve güvenilir ürünlerini en uygun fiyatlarla müşteriyle buluşturduklarını kaydeden Demirel, verimlilik açısından dijital yeteneklerini doğru şekilde kullandıklarını ve dijital altyapı yatırımlarını büyüttüklerini de dile getirdi.
Kaynak: IGF
En Çok Okunan Haberler
YAÜ TIP FAKÜLTESİ DEKANI İSTİFA ETTİ
Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi kurucu Rektörü Prof.Dr. Vefik Arıca, Sağlık Bakanı ziyaretinden sonra istifa etti. Arıca, Tıp Fakültesi binası yapımını sağladı ve devlet hastanesinin dönüşümü için mücadele etti. Pandemi döneminde aktif rol aldı ve çeşitli ödüller kazandı.
2 AY ÖNCE FİRAR ETTİ
Kocaeli'de işitme engelli Engin E.'yi döven Fırat Kaya, firar ettiği cezaevinden yakalandı. Mahkeme 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Yargı süreci devam ediyor.
2 AY ÖNCE FİRAR ETTİ
Kocaeli'de işitme engelli Engin E.'yi eşcinsel olduğu iddiasıyla döven Fırat Kaya, firardan sonra yeniden yakalandı. Yargılanan 6 kişiye hapis cezası verildi. Kaya'nın 25 yıl kesinleşmiş cezası var.
Yayaların arasına daldı
Karamürsel'de meydana gelen kazada Jeep, direksiyon kontrolünü kaybederek durakta bekleyenlere ve özel halk otobüsüne çarptı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı, sürücü ise polis merkezine götürüldü. Güvenlik kamerası kaydında kaza anı görüntülendi.
Ölümden döndüler
Karamürsel'de meydana gelen kazada Jeep, durakta bekleyenlere ve özel halk otobüsüne çarptı. Yaralananlar hastaneye kaldırıldı, cip sürücüsü polis merkezine götürüldü. Güvenlik kamerası kazayı kaydetti. İnceleme devam ediyor.
Baba kız yaralandı
Orhangazi'de hafif ticari aracın refüje çarptığı kazada 2 kişi yaralandı. Araç çift şeride dönüşte refüje çıktı, tabelalar devrildi. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı, jandarma soruşturma başlattı.