Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla düzenlediği 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’nde yapılan yarışmada, 16 dakikada 8 adet cantık yiyen Cemil Bakırtaş, gram altın kazandı.
Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 17:21
Kaynak:
IGF
BURSA (İGFA) - Bursa’nın gastronomi kültürünü ortaya çıkarmak amacıyla zengin bir içerikle hazırlanan 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali, ikinci gününde de birbirinden renkli etkinlik ve yarışmalara sahne oldu. Kardeşler Cantık tarafından bu yıl da cantık yeme yarışması düzenlendi. Bursa’nın plakasının 16 olması nedeniyle 16 yarışmacının katıldığı müsabakada, 16 dakikada en fazla cantık yiyen talihli arandı. Oldukça çekişmeli yarışmada, dakikalar ilerledikçe yarışmacılar lokmalarını yutmakta zorlanırken, bol bol su tükettiler. Bazı yarışmacıların erken pes ettiği mücadelede, 8 cantık yiyerek birinci olan Cemil Bakırtaş, gram altının sahibi oldu. Yarışmada dereceye giren Mehmet Özbek, Alihan Kocabey ve Erol Türkten ise Kardeşler Pide Salonu’ndan yemek ödülü kazandı.
BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLER
Festivalin ikinci gününde Çölyak ile Yaşam Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan ‘Farkındalık Etkinliği’ kapsamında Bursa Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Durmuş moderatörlüğünde Diyetisyen İrem Üşenmez, Diyetisyen Hilal İğdeli ve Dernek Genel Koordinatörü Nurevşan Karaağaç’ın eşliğinde Altıparmak Ortaokulu Tiyatrosu tarafından ‘Çölyak ile yaşam gösterisi’ sahnelendi.
‘Açık Mutfak’ta ise Şef Recep Kantar ve yabancı kardeş şehirlerden gelen misafir şeflerle ‘Muradiye Çorbası’, Şef Sinem Çapraz ile gastronomi öğrencileri ve aşçılara yönelik atölye çalışmaları düzenlendi.
‘Gastro Söyleşi’ bölümünde ise Doç. Dr. Sebla Arın Ensarioğlu moderatörlüğünde Yusuf Pideci ile ‘Cantığın hikayesi’ konuşuldu.
‘Bursa Mutfağından Seçmeler Yarışması’nda ise Bursa Aşçılar Derneği’nin katkılarıyla Bursalı şefler unutulmaya yüz tutmuş Bursa yemeklerini yaptı.
Bursa Gastronomi ve Seyahat Derneği’nin katkılarıyla ‘Ramazan Başan ile Gastro Tabu’ yarışması yapılırken, ziyaretçiler Esra Turan konseriyle de keyifli bir gün geçirdi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa'da en çok yiyenlerin kazandığı festival
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla düzenlediği 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’nde yapılan yarışmada, 16 dakikada 8 adet cantık yiyen Cemil Bakırtaş, gram altın kazandı.
BURSA (İGFA) - Bursa’nın gastronomi kültürünü ortaya çıkarmak amacıyla zengin bir içerikle hazırlanan 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali, ikinci gününde de birbirinden renkli etkinlik ve yarışmalara sahne oldu. Kardeşler Cantık tarafından bu yıl da cantık yeme yarışması düzenlendi. Bursa’nın plakasının 16 olması nedeniyle 16 yarışmacının katıldığı müsabakada, 16 dakikada en fazla cantık yiyen talihli arandı. Oldukça çekişmeli yarışmada, dakikalar ilerledikçe yarışmacılar lokmalarını yutmakta zorlanırken, bol bol su tükettiler. Bazı yarışmacıların erken pes ettiği mücadelede, 8 cantık yiyerek birinci olan Cemil Bakırtaş, gram altının sahibi oldu. Yarışmada dereceye giren Mehmet Özbek, Alihan Kocabey ve Erol Türkten ise Kardeşler Pide Salonu’ndan yemek ödülü kazandı.
BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLER
Festivalin ikinci gününde Çölyak ile Yaşam Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan ‘Farkındalık Etkinliği’ kapsamında Bursa Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Durmuş moderatörlüğünde Diyetisyen İrem Üşenmez, Diyetisyen Hilal İğdeli ve Dernek Genel Koordinatörü Nurevşan Karaağaç’ın eşliğinde Altıparmak Ortaokulu Tiyatrosu tarafından ‘Çölyak ile yaşam gösterisi’ sahnelendi.
‘Açık Mutfak’ta ise Şef Recep Kantar ve yabancı kardeş şehirlerden gelen misafir şeflerle ‘Muradiye Çorbası’, Şef Sinem Çapraz ile gastronomi öğrencileri ve aşçılara yönelik atölye çalışmaları düzenlendi.
‘Gastro Söyleşi’ bölümünde ise Doç. Dr. Sebla Arın Ensarioğlu moderatörlüğünde Yusuf Pideci ile ‘Cantığın hikayesi’ konuşuldu.
‘Bursa Mutfağından Seçmeler Yarışması’nda ise Bursa Aşçılar Derneği’nin katkılarıyla Bursalı şefler unutulmaya yüz tutmuş Bursa yemeklerini yaptı.
Bursa Gastronomi ve Seyahat Derneği’nin katkılarıyla ‘Ramazan Başan ile Gastro Tabu’ yarışması yapılırken, ziyaretçiler Esra Turan konseriyle de keyifli bir gün geçirdi.
Kaynak: IGF
En Çok Okunan Haberler
Kara saplanan araç kurtarıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Yalova'da sarı kodlu uyarı vererek vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Yoğun kar yağışı nedeniyle araçlar saplandı, AFAD ve jandarma ekipleri müdahale etti. Karayolları ekipleri tuzlama çalışması yaptı. Mahsur kalanlar kurtarıldı. Marmara'da yağışlar devam edecek.
Yağışlar devam ediyor...
Sugören ve Delmecede kar yağışı devam ediyor
SUÇ KAYITLARINDA YOK YOK,
Yalova merkezli operasyonda İstanbul ve Diyarbakır’da Ipek-Baysal çetesine mensup 15 kişi gözaltına alındı, 6 kişi tutuklandı, 9 şüpheli serbest bırakıldı. Silah, uyuşturucu ele geçirildi.
Çete elamanları yakalandı
Yalova merkezli yapılan operasyonda İstanbul ve Diyarbakır’da faaliyet gösteren İpekler-Baysal çetesine mensup oldukları iddia edilen 15 kişi gözaltına alındı. 6 kişi tutuklandı, 9 kişi serbest bırakıldı. Suç kayıtlarında uyuşturucu ticareti, silahlı saldırı gibi suçlar bulunuyor. Operasyonda çeşitli silahlar, uyuşturucu madde ve dijital materyaller ele geçirildi. Tutuklamalar ve adli kontroller devam ediyor.
Ağır yaralandı
Orhangazi’de TIR’ın dorsesinden düşen Nihat Ç. (54), ağır yaralandı. Sağlık ekipleri müdahale etti ve hastaneye sevk edildi. Jandarma soruşturma başlattı.
Süheyla Sultan Gemisi Yalova da bakıma alındı
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından demirlediği Hatay'ın İskenderun ilçesinde afetzedelere geçici barınma imkanı sunulan Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan Gemisi'nin bakım ve onarımına Yalova'da başlandı. Gemi, depremzedelere hizmet verdi ve şimdi Yalova'da bekletilecek.