Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde su ürünleri daha çok balıkçılık av sezonunda taze olarak tüketilmektedir. Dört mevsim balık tüketmek için en iyi alternatif olarak satışa sunulan dondurulmuş balık ürünleri, ulaşılabilir ve güvenli olmasıyla da dikkat çekmektedir.
Haber Giriş Tarihi: 23.08.2023 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2023 14:18
Kaynak:
IGF
İSTANBUL (İGFA) - Gıdanın uzun süre muhafaza edilmesini ve her mevsim tüketicilere ulaşmasını sağlamak ve de kayıpların önüne geçmek için geliştirilen saklama yöntemlerinden olan dondurulmuş su ürünlerinin önemli bir alternatif gıda olarak karşımıza çıktığını söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Fatmagül Öztürk, gerekli koşullar ve kontroller sağlandığında dondurulmuş balıkların daha güvenilir ve sağlıklı olduğunun altını çizdi.
Balık ve diğer su ürünlerinin taze olduğunda da soğuk zincir araçları ile taşınması ve muhafaza edilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Fatmagül Öztürk, dondurulmuş balık ürünleri alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Dondurulmuş balık veya herhangi bir ürün alırken mutlaka son kullanma tarihinin kontrol edilmesi gerektiğini kaydeden Öztürk, "Marketten dondurulmuş ürün alırken ürünlerin uygun ortamda satışa sunulduğuna ve çözünmediğine dikkat etmek gerekiyor. Tüm dondurulmuş gıdalar gibi marketten çıkarken en son almamız lazım ki o süreçte herhangi bir çözülme yaşanmasın. Aynı gün içerisinde tüketmeyeceksek özel taşıma poşetleri ile taşınmalıdır. Dondurduğumuz balığı çözündükten sonra tekrar dondurmamalıyız. Bu kurallara uyulmadığı takdirde gıda zehirlenmeleri yaşanabilir. Bazı birkaç püf noktaya dikkat ettiğimizde dondurulmuş balık ürünlerini rahatça tüketebilirsiniz” diye konuştu.
Taze balık ile dondurulmuş balık ürünlerinin besin içeriklerinin birbirine benzer olduğunu söyleyen Öztürk, "Dondurulmuş ürünlerin her mevsim balık tüketimine sağladığı katkı yüksektir. Balığın her damak lezzetine hitap eder tariflere dönüştürülmesi de tüketiminin artmasına katkı sağlayacaktır" dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Dondurulmuş balık alırken dikkat!
Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde su ürünleri daha çok balıkçılık av sezonunda taze olarak tüketilmektedir. Dört mevsim balık tüketmek için en iyi alternatif olarak satışa sunulan dondurulmuş balık ürünleri, ulaşılabilir ve güvenli olmasıyla da dikkat çekmektedir.
İSTANBUL (İGFA) - Gıdanın uzun süre muhafaza edilmesini ve her mevsim tüketicilere ulaşmasını sağlamak ve de kayıpların önüne geçmek için geliştirilen saklama yöntemlerinden olan dondurulmuş su ürünlerinin önemli bir alternatif gıda olarak karşımıza çıktığını söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Fatmagül Öztürk, gerekli koşullar ve kontroller sağlandığında dondurulmuş balıkların daha güvenilir ve sağlıklı olduğunun altını çizdi.
Balık ve diğer su ürünlerinin taze olduğunda da soğuk zincir araçları ile taşınması ve muhafaza edilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Fatmagül Öztürk, dondurulmuş balık ürünleri alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Dondurulmuş balık veya herhangi bir ürün alırken mutlaka son kullanma tarihinin kontrol edilmesi gerektiğini kaydeden Öztürk, "Marketten dondurulmuş ürün alırken ürünlerin uygun ortamda satışa sunulduğuna ve çözünmediğine dikkat etmek gerekiyor. Tüm dondurulmuş gıdalar gibi marketten çıkarken en son almamız lazım ki o süreçte herhangi bir çözülme yaşanmasın. Aynı gün içerisinde tüketmeyeceksek özel taşıma poşetleri ile taşınmalıdır. Dondurduğumuz balığı çözündükten sonra tekrar dondurmamalıyız. Bu kurallara uyulmadığı takdirde gıda zehirlenmeleri yaşanabilir. Bazı birkaç püf noktaya dikkat ettiğimizde dondurulmuş balık ürünlerini rahatça tüketebilirsiniz” diye konuştu.
Taze balık ile dondurulmuş balık ürünlerinin besin içeriklerinin birbirine benzer olduğunu söyleyen Öztürk, "Dondurulmuş ürünlerin her mevsim balık tüketimine sağladığı katkı yüksektir. Balığın her damak lezzetine hitap eder tariflere dönüştürülmesi de tüketiminin artmasına katkı sağlayacaktır" dedi.
Kaynak: IGF
En Çok Okunan Haberler
YAÜ TIP FAKÜLTESİ DEKANI İSTİFA ETTİ
Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi kurucu Rektörü Prof.Dr. Vefik Arıca, Sağlık Bakanı ziyaretinden sonra istifa etti. Arıca, Tıp Fakültesi binası yapımını sağladı ve devlet hastanesinin dönüşümü için mücadele etti. Pandemi döneminde aktif rol aldı ve çeşitli ödüller kazandı.
2 AY ÖNCE FİRAR ETTİ
Kocaeli'de işitme engelli Engin E.'yi döven Fırat Kaya, firar ettiği cezaevinden yakalandı. Mahkeme 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Yargı süreci devam ediyor.
2 AY ÖNCE FİRAR ETTİ
Kocaeli'de işitme engelli Engin E.'yi eşcinsel olduğu iddiasıyla döven Fırat Kaya, firardan sonra yeniden yakalandı. Yargılanan 6 kişiye hapis cezası verildi. Kaya'nın 25 yıl kesinleşmiş cezası var.
Yayaların arasına daldı
Karamürsel'de meydana gelen kazada Jeep, direksiyon kontrolünü kaybederek durakta bekleyenlere ve özel halk otobüsüne çarptı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı, sürücü ise polis merkezine götürüldü. Güvenlik kamerası kaydında kaza anı görüntülendi.
Ölümden döndüler
Karamürsel'de meydana gelen kazada Jeep, durakta bekleyenlere ve özel halk otobüsüne çarptı. Yaralananlar hastaneye kaldırıldı, cip sürücüsü polis merkezine götürüldü. Güvenlik kamerası kazayı kaydetti. İnceleme devam ediyor.
Baba kız yaralandı
Orhangazi'de hafif ticari aracın refüje çarptığı kazada 2 kişi yaralandı. Araç çift şeride dönüşte refüje çıktı, tabelalar devrildi. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı, jandarma soruşturma başlattı.